Rengöra gulnade köksluckor

firma

Kontakt

08-22 40 91

Varuvägen 9

125 30 Älvsjö

Öppettider

Måndag 08:00 - 20:00
Tisdag 08:00 - 20:00
Onsdag 08:00 - 20:00
Torsdag 08:00 - 20:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag 09:00 - 18:00
Söndag 09:00 - 18:00

Våra Städtjänster

Hemstädning

Kontorsstädning

Storstädning

Flyttstädning

En gångs städning

Återkommande städning

Rengöra gulnade köksluckor
Att rengöra gulnade köksluckor

Så rengör du gulnade köksluckor

Att rengöra gulnade köksluckor är en viktig del av köksunderhåll. Med tiden kan köksluckorna bli missfärgade och gulnade på grund av matrester, fett och damm som ackumuleras på ytan. Om du inte tar hand om dina köksluckor kan de också börja att spricka eller bli skadade. Därför är det viktigt att du rengör dem regelbundet för att hålla dem i bra skick och se till att de håller sig fina i många år framöver.

Här är några tips för att rengöra dina gulnade köksluckor:

 1. Använd ett rengöringsmedel speciellt utformat för träytor: Det finns olika typer av trärengöringsmedel som kan ta bort missfärgningar och smuts från träytor utan att skada materialet. Följ alltid tillverkarens anvisningar när du använder rengöringsmedlet och se till att du testar det på en liten yta först för att se till att det inte orsakar skador eller missfärgningar.
 2. Använd en mild tvållösning: Om du inte har ett speciellt rengöringsmedel för träytor kan du använda en mild tvållösning för att rengöra dina köksluckor. Blanda bara några droppar mild diskmedel med varmt vatten och använd en mjuk trasa eller en svamp för att torka av ytan.
 3. Använd en blandning av vinäger och vatten: Om du vill rengöra dina köksluckor med en naturlig lösning kan du blanda lika delar vatten och vitvinsvinäger i en sprayflaska. Spraya blandningen på ytan och torka av med en mjuk trasa. Vinägern fungerar som ett naturligt desinfektionsmedel och kan ta bort smuts och missfärgningar.
 4. Använd en citrusbaserad rengöringsmedel: Citrusbaserade rengöringsmedel är ett annat alternativ för att rengöra dina köksluckor. Dessa rengöringsmedel är gjorda av naturliga ingredienser och kan ta bort smuts och missfärgningar samtidigt som de doftar gott. Följ alltid tillverkarens anvisningar när du använder rengöringsmedlet.
 5. Torka av ytan efter varje användning: För att förhindra att smuts och matrester samlas på ytan och orsakar missfärgningar och skador, är det viktigt att du torkar av dina köksluckor efter varje användning. Använd en mjuk trasa eller en svamp och torka av ytan för att ta bort eventuella spill eller fläckar.
 6. Undvik hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial: Hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial kan skada ytan på dina köksluckor och orsaka missfärgningar eller sprickor. Se till att du alltid använder mjuka.
 7. rengöra köksluckor med olja: Det finns en metod som involverar att rengöra köksluckor med olja, och det kan hjälpa till att återfukta och skydda träytor samtidigt som det tar bort smuts och fläckar.

rengöra gulnade köksluckor
Rengöra gulnade köksluckor

Rengöring av vitvaror

Som en generell regel blir det mycket lättare att rengöra i hemmet om du tar dig an röran när det händer genom att torka upp spill och städa upp så mycket matrester som möjligt innan det hinner stelna och fastna. De flesta föremål kan rengöras enkelt och billigt med en lösning av bakpulver och vatten och en svamp, eller en lösning av varmt tvålvatten. Detta i kombination med mer sällsynta djup rengöringar hjälper till att hålla dina vitvaror, toalett och bad i optimalt skick längre rengöra gulnade köksluckor. Svårigheten för många av oss är att hitta tid att rengöra på ett effektivt sätt, så vi har tagit fram den här lättanvända guiden för att ge dig en hjälpande hand.

Rengöra gulnade köksluckor – Stockholm Städfirma24

Rengöring frys

 • Tömma först kylskåpet och sedan börja rengöra interiören med en enkel lösning av en kopp vatten blandat med en skvätt vit vinäger och en sked diskmedel.
 • Lägg den i en sprayflaska och spraya frysen ordentligt och torka av med en svamp.
 • Du kan sedan torka den med hushållspapper, fylla på frysen med dina föremål och slå på den igen ugnsrengöring bikarbonat.

Rengöring kylskåp

 • Ge kylen en ren och enkel avtorkning varje vecka innan du går till affärerna, så det är redo för veckans matvaror.
 • Kylhyllorna och lådorna kan tas ut och torkas av med en svamp indränkt i bakpulver och vatten för att rengöra dem.
 • Om ditt kylskåp har en ismaskin, se till att rengöra den minst en gång i månaden för att undvika isbitar som doftar med kylskåpsparfym.
 • För att hålla kylskåpet fritt från lukt, kontrollera det regelbundet för utgångna föremål och kasta ut allt som har passerat utgångsdatumet eller börjar lukta.

Rengör spishäll

 • Blöt hela ytan med en icke-slipande svamp och strö på ett lager vanligt bakpulver.
 • Gnid in den och täck sedan med ett lager fuktiga pappershanddukar eller en våt trasa.
 • Leave it for 20 minutes to loosen the toughest stains, and scrub clean using the sponge.
 • Du kan sedan torka av eventuella rester med en fuktig trasa och polera upp till glans med en mikrofiberduk. Om några fläckar fortfarande finns kvar kan du prova att ta bort dem med en spisskrapa rengöra gulnade köksluckor.

Vanliga typer av köksluckor:

Träluckor: Träluckor är vanliga i många kök och ger en naturlig och rustik känsla. För att rengöra träluckor, använd ett rengöringsmedel speciellt utformat för träytor. Se till att du inte använder hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial, eftersom de kan orsaka repor på ytan. Torka av ytan efter varje användning för att undvika att smuts och matrester samlas på ytan.

Läs också:  Rengöra kaffemaskin

MDF-luckor: MDF-luckor är en typ av laminatluckor som är gjorda av medelhög densitet fiberboard. De är vanligt förekommande i moderna kök och är lätta att rengöra. Använd en mild tvållösning för att torka av ytan och undvik att använda hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial.

Laminatluckor: Laminatluckor är vanliga i många kök på grund av deras låga kostnad och mångsidighet. För att rengöra laminatluckor, använd en mild tvållösning eller en blandning av vinäger och vatten för att torka av ytan. Undvik att använda hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial, eftersom de kan orsaka repor på ytan.

Glasluckor: Glasluckor ger en modern och elegant touch till köket. För att rengöra glasluckor, använd en blandning av varmt vatten och mild diskmedel för att torka av ytan. Använd en mjuk trasa eller en svamp för att undvika att repa ytan. Se till att torka av ytan noggrant för att undvika att vattenfläckar uppstår.

Metallluckor: Metallluckor ger en modern och industriell känsla till köket. För att rengöra metallluckor, använd en blandning av varmt vatten och mild diskmedel för att torka av ytan. Använd en mjuk trasa eller en svamp för att undvika att repa ytan. Se till att torka av ytan noggrant för att undvika att vattenfläckar uppstår. Undvik också att använda slipande rengöringsmedel eller skrubbmaterial som kan orsaka skador på ytan.

rengöra gulnade köksluckor
Vita köksluckor som gulnat

Vita köksluckor som gulnat:

Om dina vita köksluckor har gulnat med tiden kan det bero på flera faktorer, inklusive ålder, användning och exponering för solljus. Här är några tips för att rengöra vita köksluckor som har gulnat:

 1. Använd en blandning av bikarbonat och vatten: Blanda lika delar bikarbonat och vatten i en skål för att skapa en pasta. Applicera pastan på köksluckorna och använd en mjuk trasa eller svamp för att försiktigt torka av ytan. Skölj sedan av med rent vatten och torka av ytan med en torr trasa.
 2. Använd blekmedel: Blanda en del blekmedel med fyra delar vatten i en sprayflaska. Spraya blandningen på ytan och låt den sitta i några minuter innan du torkar av med en mjuk trasa eller svamp. Se till att du sköljer av ytan noggrant med rent vatten efteråt och torka av ytan med en torr trasa.
 3. Använd ett rengöringsmedel speciellt utformat för vita ytor: Det finns rengöringsmedel som är utformade speciellt för att rengöra vita ytor, inklusive köksluckor. Följ tillverkarens anvisningar när du använder rengöringsmedlet.
 4. Undvik att exponera ytan för solljus: Om dina vita köksluckor utsätts för solljus kan de gulna över tiden. Se till att undvika direkt solljus på ytan genom att använda gardiner eller persienner.
 5. Torka av ytan regelbundet: För att undvika att smuts och fläckar samlas på ytan, torka av dina vita köksluckor regelbundet med en mjuk trasa eller svamp. Använd en mild tvållösning eller en blandning av vinäger och vatten för att rengöra ytan.

Rengöra matta köksluckor:

Att rengöra matta köksluckor kan vara en utmaning eftersom smuts och fläckar kan fastna i de porösa ytor. Här är några tips för att rengöra matta köksluckor:

 1. Använd en mild tvållösning: Blanda några droppar mild diskmedel med varmt vatten och använd en mjuk trasa eller en svamp för att torka av ytan. Undvik att använda hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial, eftersom de kan orsaka repor på ytan.
 2. Använd en blandning av vinäger och vatten: Blanda lika delar vatten och vitvinsvinäger i en sprayflaska. Spraya blandningen på ytan och torka av med en mjuk trasa. Vinägern fungerar som ett naturligt desinfektionsmedel och kan ta bort smuts och missfärgningar.
 3. Använd en ångrengörare: En ångrengörare kan vara effektiv för att rengöra matta köksluckor. Ångan löser upp smuts och fläckar och kan enkelt torkas bort med en trasa eller en svamp. Se till att du följer tillverkarens anvisningar när du använder ångrengöraren.
 4. Använd en mattrengörare: Det finns speciella mattrengörare som är utformade för att rengöra matta ytor. Se till att du väljer en produkt som är lämplig för dina köksluckor och följ tillverkarens anvisningar när du använder den.
 5. Undvik överdriven fukt: Det är viktigt att undvika överdriven fukt när du rengör matta köksluckor eftersom det kan orsaka skador på materialet. Se till att du torkar av ytan ordentligt efter rengöring och undvik att använda för mycket vatten eller rengöringsmedel.
 6. Torka av ytan efter varje användning: För att förhindra att smuts och matrester samlas på ytan och orsakar missfärgningar och skador, är det viktigt att du torkar av dina köksluckor efter varje användning. Använd en mjuk trasa eller en svamp och torka av ytan för att ta bort eventuella spill eller fläckar.
rengöra matta köksluckor:
Rengöra svarta köksluckor

Rengöra svarta köksluckor:

Att rengöra svarta köksluckor kräver särskild uppmärksamhet och omsorg för att undvika fläckar och repor. För att rengöra svarta köksluckor kan du använda en mild tvållösning eller en blandning av vinäger och vatten. Se till att du undviker att använda hårda rengöringsmedel eller skrubbmaterial som kan orsaka repor på ytan. Använd en mjuk trasa eller svamp och torka av ytan efter varje användning för att undvika att smuts och fingeravtryck samlas på ytan.

Läs också:  Rengöra ugnen med bikarbonat

Du kan också använda en rengöringsmedel som är speciellt utformat för att rengöra svarta ytor. Se till att du följer tillverkarens anvisningar när du använder rengöringsmedlet. Använd handskar när du rengör svarta köksluckor för att undvika att smuts och oljor från dina händer fastnar på ytan.

Rengöra ugn

 • Börja med att ta ut ugnshyllorna och blötlägga dem i tvålvatten.
 • Skrubba dem med en skursvamp och diskmedel eller diskmaskinsgranulat löst i en liten mängd vatten.
 • Skölj av och låt dem sedan torka.

Rengöra diskmaskin

 • Ta ut diskmaskinsfiltret och rengör det för hand i tvålvatten. Blötlägg den i 10 minuter för att säkerställa att den är ren och sätt sedan tillbaka den.
 • Ta sedan en kopp ättika och häll den i botten av diskmaskinen medan den är tom. Kör diskmaskinen genom en cykel.
 • Om den fortfarande luktar och ser fläckig ut, pudra den med bakpulver och låt den stå över natten för att lossa fläckar och envisa matrester. Kör den sedan genom en cykel för att skölja av.

Rengöra mikrovågsugn

 • Du kan sedan gå in med en trasa och torka rent med varmt vatten och tvål.
 • För en extra friskhet, tillsätt citron i vattnet.
 • Oljefläckar kan tas bort med din blandning av vatten och bakpulver. Pricka några på en svamp och skrubba, se fläcken försvinna rengöra gulnade köksluckor.

Rengöra tvättmaskin

 • Rengör tvättmedelsfacket
 • Rengör filtret
 • Rengör trumman
 • Förhindra dålig lukt
 • Rengör dörrtätningen

Rengöring köksfläkt

 • Följ tillverkarens riktlinjer för just din apparat för att korrekt ta bort filtren och blötlägga dem i minst tio minuter med varmt tvålvatten innan du skrubbar med en icke-nötande borste.
 • Byt inte ut dem förrän de har torkat helt rengöra gulnade köksluckor.
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Städfirma av högkvaliè

Städfirma

Om du vill ha de bästa städtjänster som finns, då har du kommit rätt till oss. Vi har skapat ett namn för oss själva och tillhandahåller pålitliga, ärliga och högkvalitativa städtjänster för företag och privatpersoner över hela Stockholm, rengöra gulnade köksluckor.

Till skillnad från alla andra städfirmor i Stockholm erbjuder vi ett omfattande personligt utbud av städtjänster och mycket mer, allt designat för att göra ditt liv renare, fräschare och gladare. Vi tackar gärna ja där andra städfirmor säger nej, och skräddarsyr vårt breda utbud av hushållstjänster efter dina/företagets specifika behov. Vi erbjuder en mängd olika städtjänster för båda företag och privatpersoner, så som kontorsstädning, byggstädning och butikstädning.

Stockholm Städfirma är Stockholmsbaserad och som erbjuder ett brett utbud av städtjänster för hem och kontor i alla Stockholms stadsdelar och var som helst. Våra professionella städare tar gärna på sig alla sorters jobb, från en 15-minuters snabb punktbehandling för ditt hem till en grundlig djup-/storstädning från topp till botten för ditt hem, kontor eller kommersiella fastigheter. Med vår höga standard, rimliga priser och specialerbjudanden får du utmärkt värde för pengarna.

rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Stockholm
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Stockholm Städfirma

Städning & flyttstädnings pris

Man kan behöva anlita en städfirma när man inte orkar med hemstädningen eller om man har ett stort hus. Ett företag anlitar också en städfirma för att ta hand om deras kontor.

Priset för städfirma kan skiljer sig beroende på olika faktor, nedan kan du läsa om några av dessa faktor som påverkar priset:

 • Om det kostnaden på städningen är tim- eller fast pris
 • I fall det är timpris, hur mycket det kostar per timme
 • Bor du i en lägenhet, hus eller villa
 • Om du har några speciella önskemål vid städningen
 • Kostnaden kan påverkas av avståndet mellan dig och städfirman
 • Tid när du bokar städning (t.ex. om det är jul)

För att kunna få bästa erbjudande så kan du ta hjälp av följande rekommendationer:

 • Säkerställ att städfirman har rut avdrag på sin tidningstjänst
 • Jämför olika städfirmor för bästa pris
 • Se till att be om provstädning (om möjligt) sedan kan du bestämma dig.
 • Ifall du bokar städning med timpris, se till att plocka undan lite för att spara tid.

Flyttstäd pris

Pris exempel – rengöra gulnade köksluckor

En lägenhet på 70 kvm med grundläggande städning och varje städtillfälle är ca. 3 timmar. Alla priser nedan är efter skattereduktionen och per månad:

 • En städning per vecka: 2000 – 3000 kr
 • En städning varannan vecka: 1500 – 2000 kr
 • En städning per månad: 700 – 1000 kr

Flyttstädning

När det är dags att byta bostad och flytta så är det mycket att göra och tänka på, bland annat att flyttstäda. Man blir utan tvekan ganska trött och stressad när man flyttar och orkar inte att städa bostaden, befria dig från stressen och låt oss ta hand om städningen så att du har tid för annat.

Våra professionella städtjänster tar hand om din bostad och städar ditt hus från topp till botten efter flytten. Och om du vill flytta in i en gnistrande ren fastighet, varför inte be oss att ge ditt nya hus en grundstädning innan du flyttar in?

Vad ingår i flyttstädning?

Även om du kanske är van vid att göra din vanliga hemstädning, är en flyttstädning mycket mer krävande och är inte något som de flesta människor kan slutföra själva. För sinnesfrid är det väl värt att anlita en städfirma för att utföra din flyttstädning rengöra gulnade köksluckor.

Läs också:  Rengöring med bikarbonat

Här är några av de specialiserade städ uppgifterna som ingår i flyttstädningen:

 • Avlägsnar all kalk från kranar, handfat, duschar och badkar
 • Rengöring av fönstren
 • Rengöring av köksskåpen
 • Rengöring av vitvaror

Varför är flyttstädning så viktig?

En hyresgäst ansvarar för att lämna fastigheten i rent och hygieniskt skick när de flyttar ut. Och renlighet kommer att vara ett stort fokus på besiktningen när du flyttar ut rengöra gulnade köksluckor. Här är några av de saker som besiktningen kommer att fokusera på:

 • Inget skräp, matavfall eller skräp
 • Inga djurhår på mattor, klädsel mm.
 • Inga fläckar, smuts, fingermärken eller damm
 • Ingen kalk
 • Inget mögel
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Boka städning idag
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Bästa städtjänster

Städning & Hemstädning

Vad ingår i hemstädning?

rengöra gulnade köksluckor

Vi har satt en ny standard för noggrann och omtänksam service. Du får inte bara en kvalitetsstädning – du får en hemstädning-kvalitets rengöring. Här är vad som ingår:

Städning av köket

 • Damma och torka av alla ytor
 • Rengöra alla skåp
 • Rengöring av vitvaror
 • Torka av handtag och ströbrytare
 • Torka av bänkskivor
 • Rengöring av handfat
 • Tömma sopor

Städning av badrum

 • Städning av toaletten
 • Rengöring av dusch, handfat och badkar
 • Torka av skåp och spegel
 • Damma och torka av golv
 • Torka av handtag
 • Tömma sopor

Städning av vardagsrum

 • Damma och torka av alla ytor
 • Torka av handtag
 • Rengöring av spegel
 • Dammsuga och torka av golv
 • Tömma sopor

Städning av sovrum

 • Damma och torka av alla ytor
 • Torka av handtag
 • Rengöring av spegel
 • Dammsuga och torka av golv
 • Tömma sopor

Städhjälp

Vår städning är mest populär bland de som inte har tid att få all städning gjord, oavsett om det är innan en viktig händelse som att flytta ut till ett nytt hus eller familjesammankomst.

Vår vanliga hemstädning är mycket prisvärd och pålitlig. Alla våra städare är lokala, noggrant granskade och försäkrade under hemstädningar för våra kunders absoluta sinnesfrid. Om du kämpar för att hålla koll på hushållsarbetet varje vecka eller fjorton dagar skulle den här tjänsten fungera mycket billigare än att boka flera engångs städningar.

Vårt lokala kontor talar gärna om för dig genom vår installationsprocess för den husstädtjänst du bestämmer dig för. Den professionalism, pålitlighet och städservice som tillhandahålls av oss är oöverträffad. En vanlig hushålls städare ser till att ditt hus är rent året runt och att du får enastående värde för pengarna rengöra gulnade köksluckor.

Städtips

Om du önskar städa på egen hand eller om du vill minska kostnaden när du anlitar en städfirma så kan du följa hela eller några städtips:

 1. Städa hela huset, inte bara ett rum åt gången
 2. Samla alla dina rengörings verktyg/medel i en plats
 3. Bli av med röran
 4. Dammsuga och torka av
 5. Torka av speglar och glas
 6. Rengöra bänkskivor och ytor
 7. Fokusera på badkar, handfat och toaletter
 8. Sopa och sedan moppa
 9. Glöm inte att rutinmässigt tvätta dina rengöringsverktyg
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Hem och flyttstädning
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Bästa städtjänster i Stockholm

Fönsterputs

I vår städning tjänst ingår professionella fönsterputstjänster i Stockholm. Våra välutbildade och beprövade städare kommer att göra ett fantastiskt jobb med att hålla din fastighets fönster ljusa och rena, och se till att fönster, karmar och trösklar rengörs professionellt. Du kan dra nytta av vår stora expertis och överkomliga priser med vår fönsterputs tjänster.

Våra erfarna och väl förberedda fönsterputsare kommer att hålla ditt glas streckfritt och klart. Våra team använder de mest effektiva verktygen, rengöringsmedlen och metoderna för att putsa fönster. Våra tjänster säkerställer att du får bästa möjliga resultat för din bostadsfastighet eller affärslokal utan problem och krångel. Utöver det får du vår kompletta rena garanti, fönsterputs! Vi erbjuder också fönsterputs för företag och kontor.

Fönsterputs tips

Tips när du ska tvätta fönster:

 • Fyll en hink med rent, kallt vatten och tillsätt några droppar flytande diskmedel
 • Använd en ren mikrofiberduk eller svamp för att tvätta fönster
 • Spraya fönstret noggrant med ättika och vattenlösning
 • Använd en ren, luddfri handduk för att torka fönstret helt med en Z-formad rörelse
 • Om smuts eller ränder finns kvar, spraya och torka igen

RUT Avdrag

Vad är rut avdrag?

RUT är en förkortning av rengöring, underhåll och tvätt. Enligt lag så får du som privatperson 50% rutavdrag på dina arbetskostnader när du utför en hushållsnära tjänst.

Gäller rutavdrag för städtjänster?

Hemstädning ingår i hushållsnära tjänster, oavsett om du bor i bostadsrätt eller hyresrätt. Du får ansöka om rut avdrag vid hem- eller flyttstädning rengöra gulnade köksluckor.

Hur mycket är rutavdraget?

Du får rutavdrag på 50% av arbetskostnaden och som max 50 000 kr per år och per person. Ifall ni är flera personer som bor i fastigheten så kan ni dela på rut avdraget.

Hur fungerar rutavdrag

När du anlitar en städfirma så tar firman för det mesta hand om rutavdraget.

Krav för att få rut avdrag

 • Du har fyllt 18 år
 • Du är skattebetalare
 • Du bor i bostaden där städfirman arbetar
 • Rut avdrag för dödsbo kan fås enbart om arbetet har utförts innan dödsfallet rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor
rengöra gulnade köksluckor – Städtjänster i Stockholm